Om oss
 

Några av våra ombyggnader och projekt

INTRESSANTA PROJEKT

 

 

 129 LÄGENHETER I NORRA DJURGÅRDSSTADEN, STOCKHOLM

Kv Skuleskogen, Norra Djurgårdsstaden, Stockholm
Nybyggnad av 129 lägenheter fördelade på tre bostadsrättsfastigheter och en hyresfastighet

Norra Djurgårdsstaden är ett av Stockholms största och attraktivaste stadsutvecklingsprojekt. En modern, innovativ och miljöanpassad utbyggnad av Östermalm växer fram mellan Nationalstadsparken och vattnet. Kv Skuleskogen ligger i bästa läge direkt vid Husarvikens strand. Projektet färdigställdes under hösten 2013 och är nu inflyttat. Läs mer om projektet här.

 

INSTRUMENTFABRIKEN - KONTORSPROJEKT

Kv Induktorn 27, ”Instrumentfabriken”, Ranhammarsvägen 20, Bromma
Ombyggnad kontor 15.000 kvm

F.d. LM Ericssons instrumentfabrik byggs om och anpassas till moderna, flexibla kontorslokaler med stora fönster och högt i tak. Ombyggnaden omfattar även nya trapphus, installationer, fasader och gård.

Läs mer om projketet här. Kontakta Philip Wallgren för mer information eller intresse om förhyrning.

 

 

BÄSTA LÄGE I HÖGSBO INDUSTRIOMRÅDE

Kv Högsbo 8:10, Beatrice Lesslies Gata 4, Göteborg

Fastigheten Högsbo 8:10 förvärvades 2013 och har ett mycket bra läge i Högsbo Industriområde. Projektfastigheten går under arbetsnamnet ”Svarta Diamanten” och efter färdigställande av en nybyggd uthyrningsdepå till vårt systerföretag WHC, pågår nu ombyggnad av kontorshuset.  Av de 3000 kvm som finns i huset är nu drygt häften uthyrt.

Kontakta Niklas Simonsson för mer information om projektet.

 

 

KONTORSHOTELL I MARIEHOLM

Kv Gamlestaden 28:19, Marieholmsgatan 42, Göteborg

Vi valde att etablera ytterligare ett BC (Business Center) i denna fastighet. Skälen var flera, bl a läget utmed väl trafikerade E45 i en knutpunkt mot Gamlestaden och i direkt anslutning till nya partihallsförbindelsen som knyter ihop E4 med E45. Fastighetens byggnadstekniska förutsättningar var också idealiska med möjlighet att skapa många enskilda kontorsrum. Det stora parkeringsbehovet, som vi vet finns, kan vi också här tillgodose på ett mycket bra sätt i direkt anslutning till fastigheten. Vi har i och med denna etablering Business Centers i direkt anslutning till samtliga infartsleder till Göteborg.

Kontakta Pia Bäck som är ansvarig för våra Business Center för mer information eller intresse om förhyrning.

 

112 STUDENTBOSTÄDER 1,5 KM FRÅN HÖGSKOLAN I HELSINGBORG

Kv Lux 2, Viktoriagatan 6, Helsingborg

Planeringen för byggande av 112 studentbostäder pågår i stadsdelen Planteringen, Helsingborg.  Planteringsområdet ligger ca 1,5 km från Högskolan i Helsingborg vilket gör det till en mycket attraktiv stadsdel för studenter och ungdomar. Bostäderna kommer att vara i två storlekar; 80 st 1:or på 23 kvm och 32 st 2:or på 35 kvm. Samtliga lägenheter har eget kök, helkaklade badrum och balkong.

Kontakta Eva Zdolsek för mer information om projektet.

 

 

 

KONTOR MED GÅNGAVSTÅND TILL BROMMA FLYGPLATS

Kv Motståndet 2, Ulvsundavägen 178, Bromma
Ombyggnad kontorsfastighet på ca 1.700 kvm

Hela fastigheten byggs om och ett nytt modernt kontorshus skapas. Ombyggnaden omfattar även nytt trapphus, installationer, fasad och gård. Här finns möjlighet att hyra kontor i en helt ombyggd fastighet med bästa skyltläge invid Ulvsundaleden, nära till tvärbanehållplats samt gångavstånd till Bromma flygplats och Bromma Blocks. Huset kan även nyttjas som kontor i kombination med butik/showroom.

Kontakta Philip Wallgren för mer information eller intresse för eventuell förhyrning.

 

 

HYRESRÄTTER I BANDHAGEN

Kv Ramsökaren 2, Trollesundsvägen 15-19, Bandhagen, Stockholm
Ombyggnad aulabyggnad till 10 bostäder

Under 2013 avslutades bygget av 32 hyresrätter med inflyttning under hösten 2013.

På samma fastighet finns en f d aulabyggnad som under 2014 har byggts om till 10 hyreslägenheter. Inflyttning skedde i början av hösten.

Kontakta Niklas Gahm för mer information.

 

NYPRODUKTION AV KONTOR

Kv Järnbrott 187:2, Topasgatan 1, Västra Frölunda
Nyproduktion kontorsfastighet om 2.200 kvm

Fastigheten Järnbrott 187:2 består av en byggnad som nyligen byggts om för Prolympia, en privat gymnasieskola med inriktning på idrott. Här hyr även Arbetsförmedlingen. På fastigheten finns också en byggrätt där vi har uppfört ett säljkontor för Fastighetsbyrån och Swedbank Väst. Fastigheten inrymmer ca 2.200 kvm moderna kontorslokaler.

Kontakta Michael Ohlson för mer information.

 

NYPRODUKTION AV 30 LÄGENHETER I BAGAREGÅRDEN

Nyproduktion lägenheter, Bagaregården, Morängatan, Göteborg

Detaljplan för byggande av ca 30 lägenheter är antagen av byggnadsnämnden. Bagaregården, belägen i östra Göteborg, är en mycket attraktiv stadsdel med närhet till centrum och trevliga parkområden. Villor, radhus och lägenheter i en bra mix skapar sociala trevliga områden som passar de flesta, från singlar till familjer.

Kontakta Michael Ohlson för mer information.

 

NYPRODUKTION AV KONTOR I ALMEDAL

Kv Skår 57:5, Almedalsvägen 4-12, Göteborg

Detaljplanearbetet för Almedalsområdet pågår. Almedal med dess strategiska läge precis utanför stadens tullar och med E6 i omedelbar närhet, gör platsen till ett mycket attraktivt område. Flera aktörer inom Göteborgs näringsliv tror att detta är ett av Göteborgs kommande kommersiella områden. Vi har idag vårt Business Center verksamt i fastigheten. Ambitionen är att skapa ytterligare ca 10.000 – 15.000 kvm moderna attraktiva kontorsytor.

Kontakta Michael Ohlson för mer information.

 

600 NYA BOSTÄDER I RAMBERGSSTADEN

Nyproduktion lägenheter, Rambergsstaden, Göteborg

Detaljplanearbetet pågår för Rambergsstaden i Göteborg. Närheten till Keilers park, Rambergsvallen, badhus, handel och centrum gör området mycket eftertraktat och spännande. Svenska Hus är en av tre aktörer som, tillsammans med kommunen, arbetar fram en ny plan för området. Projektet omfattar ca 600 bostäder med blandad upplåtelseform.

Kontakta Michael Ohlson för mer information.