Svarta Diamanten nu fullt uthyrd

Den 1 september flyttar Bihr/Motorfirman Holger Duell in i den sista lediga ytan i kontorsfastigheten Svarta Diamanten i Högsbo i västra Göteborg. 500 kvm utvecklas just nu till kontor och showroom för Duells produkter. Projektfastigheten på ca 3 000 kvm har genomgått en totalrenovering och är från och med i höst fullt uthyrd.

Vi har lyckats knyta till oss ännu ett välmående och expansivt företag vilket är glädjande. Det har varit en mycket spännande resa att, i samverkan med hyresgästerna, hitta lösningar och nya möjligheter i denna projektfastighet, säger Niklas Simonsson, uthyrningsansvarig.

Fastigheten som ligger i Högsbo i västra Göteborg har under senaste två åren genomgått en omfattande renovering. Moderna, trivsamma kontorslokaler med lagermöjligheter har skapats genom såväl interiör som exteriör upprustning av de 3000 kvadratmetrarna. I anslutning till kontorshuset har vi även byggt en uthyrningsdepå för vårt systerföretag Wangeskog Hyrcenter.

Samtliga ytor i huset har anpassats tillsammans med de nya hyresgästerna och vi har fått en bra mix av företag och lokalstorlekar som tillgodoser flera behov. På adressen finns nu förutom Bihr även Strängbetong, Acte Solutions, Baldacci, Ceva Logistics samt Kylutbildning i Göteborg.

Fastigheten, som fått arbetsnamnet Svarta Diamanten, är ett typiskt exempel på projekt som Svenska Hus gärna tar sig an. Fastigheten hade ett stort renoveringsbehov men hade ett bra läge i ett område med god utvecklingspotential och vi såg många möjligheter att väcka huset till liv igen, säger Daniel Massot, VD på Svenska Hus.

 

För ytterligare information:

Niklas Simonsson, uthyrningsansvarig Göteborg
010 – 603 93 26, niklas.simonsson [at] svenskahus.se
Daniel Massot, vd Svenska Hus AB
010 – 603 93 01, daniel.massot [at] svenskahus.se