Våra fastigheter. Dina möjligheter.

Plats för nya tankar.

I våra drygt 160 fastigheter bedrivs verksamheter inom de flesta branscher. Genom att arbeta nära våra hyresgäster kan vi förstå deras utmaningar och presentera nya möjligheter. Med nyfikenhet och handlingskraft utvecklar vi sedan platsen så att varje entreprenör kan bygga vidare på sin framgångssaga.  

I serien Plats för nya tankar möter vi några av våra hyresgäster i samtal om entreprenörskap, familjeliv och modet att förverkliga sina drömmar.

Aderans, Malmö

Det är få som vill ha en makeover, man vill hitta tillbaka till sig själv

Aderans erbjuder flera olika lösningar för den som vill ha mer hår. Håravfall är ett stigmatiserat problem som många lider av – antingen av genetiska eller medicinska skäl. Sophie Lenormand, Sylvia Björk och Ulf Ritterman ser dagligen hur Aderans hårlösningar gör skillnad för deras kunder. Det är sällan en makeover de är ute efter, det handlar om att hitta tillbaka till sig själva.

Röda Korset, Landskrona

Lokalt återbruk och hjälpsändningar världen över

Röda Korset symbol är respekterad i stort sett hela världen och finns i 170 länder. Göran Nyström, ordförande för Landskrona Röda Korset och närmare 100 volontärer hjälper även lokalsamhället med humanitära insatser. I second hand-butiken på Föreningsgatan 88 hittar man både förnödenheter som husgeråd och unika fynd för den vintage-intresserade.

Randevu, Göteborg

Att vara barberare är både ett jobb och terapi

Barberarkulturen fascinerar många och har de senaste åren har vuxit sig stark även i Sverige – men Amin Iranmanesh, grundare av salongen Randevu, var tidig på bollen. Visionen om en plats att bli ompysslad och ha goda samtal med 50-talsmusik spelandes i bakgrunden är idag verklighet på Stora Badhusgatan 14. Hit kommer såväl kändisar som samhällets utsatta och får prisbelönt behandling.

Unossons Chark, Floda

Närproducerat lockar medvetna kunder

Familjen Unosson har drivit charken i sex år och har under tiden byggt upp en trogen kundkrets med nyfikna och kunniga besökare, eller som Kristina Unosson själv kallar dem, ”världens bästa kunder”. Jonas Unosson startade Unossons Chark i Floda just på grund av läget – närheten till både naturen, men också sina grannar som tillsammans utgör det matcentum som området har blivit.

Audionord, Stockholm

Ett familjeföretag med nytt blod

Musik ska upplevas i en premiumhögtalare med en god kopp kaffe tycker Madeleine Häggmark, VD för Audionord. Få folk att förstå vikten av att investera i riktigt bra ljud är familjeföretagets drivkraft. I lokalen där en bank tidigare huserade, har nu dess gamla kassavalv blivit ett demorum för den mest kraftfulla ljudutrustningen. Med nytänkande idéer utmanar hon och hennes kollegor både vad man kan göra med en kontorsyta och hur de tar sig an marknaden.

Gritnest, Stockholm

En fristad utan sociala medier och press

Idén om en plats för återhämtning för atleter väcktes av en förälders vilja att stötta sina barns idrottssatsning. Idag står Gritnest dörrar öppna för såväl eliter som vardagsmotionärer – där alla får känna sig som proffs. Katarina Walldenström och Samuel Desport står bakom gymmet som inte bara fokuserar på stöttning för fysiska utmaningar, men också de mentala.

Känner du inspirationen flöda?

Plats för nya tankar

Har du en affärsidé du vill förverkliga eller behöver din verksamhet expandera? Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en lokal och anpassa den efter dina behov. 

Kontakta oss

Apsis, Malmö

Kompromisslösa kontor med plats för samarbete

Pulsytor, utrymme för expansion i en personlig miljö – allt på ett och samma våningsplan. Apsis skapar digital marknadsföring med fokus på datadrivet innehåll. Anna Torkelstam har arbetat på företaget i 14 år och sett organisationen ta fart. Med den snabba takten var det viktigt att inte förlora gemenskapen inom teamet och att få sitta samlade i arbetet kring förändringsledning.

Engelska Tapetmagasinet, Göteborg

Att förvalta traditionen och möta framtiden

Engelska Tapetmagasinet har varit hyresgäst hos oss sedan 1994, men företagets historia går 120 år tillbaka i tiden. Idag drivs verksamheten av Karin Lindberg som gärna diskuterar familjeföretagets långa historia, svenskens uniformerade inredningsvanor och hur man ibland måste jaga fåglar i sin affärslokal.

Restaurang Sorellina, Göteborg

Öppet kök och 12 meter bardisk i marmor

Restaurang Sorellina är det nya och moderna i en italiensk restaurangfamilj bestående av tre restauranger. Sorellina drivs av Zoran Popovski som gärna delar med sig av vintips och berättar hur drömmar kan bli verkliga bara man vågar bryta vanor och mönster och ta steget.