OM OSS

Vi jobbar med människor. Husen är våra verktyg.

Vad behöver du?

Bland våra cirka 160 fastigheter finns allt från enskilda kontorsrum och massiva lagerlokaler till trygga bostäder.  Med lokalkontor i respektive region samt områdeskontor i Landskrona och Hässleholm finns vi alltid nära till hands, oavsett var du befinner dig. Gemensamma funktioner såsom ledning, marknadsföring och ekonomi finns på huvudkontoret i Göteborg, som aldrig är längre än ett mail eller telefonsamtal bort.

Vår fastighetsfilosofi

Vi ska erbjuda trevliga arbetsplatser och trygga bostäder i attraktiva lägen i storstadsregionerna. Därför utvecklar och förädlar vi fastigheter på platser där vi ser stor potential. På så vis skapar vi ständigt fler och bättre möjligheter för dig som kund.

Hos oss knakar det inte när man växer

Vi har alltid som mål att skapa långsiktig trivsel. Genom att arbeta flexibelt och nära våra kunder kan vi presentera nya lösningar innan det börjar knaka i väggarna. Så ser vi till att du, ditt företag och din familj kan växa och utvecklas med oss under många år. 

Historien om Svenska Hus

Vår historia låter oss se till individens, småföretagens och de stora bolagens möjligheter och utmaningar. Vi har nämligen varit där själva. Vi vet vad det innebär att vilja ta nästa steg. Det hjälper oss i vårt arbete att hitta en lokal eller bostad som tillgodoser dina behov. 

Svenska Hus grundades 1992 av Hans Eliasson, men vägen dit var inget undantag från utmaningar. Hans växte upp under enkla förhållanden i en arbetarstadsdel i Göteborg. Under studierna gjorde han praktik på ett byggbolag och genom flitigt jobb kom han med tiden att bli platschef, inköpare och kalkylator.  

Karriären tog en vändning när han sa upp sig från bolaget och startade egen firma.  Han köpte ett gammalt torp, renoverade och sålde. Pengarna lät han investera i en villatomt och snart hade han råd att köpa fler tomter och hyreshus. De förvärvades, förädlades och förvaltades. I början av 80-talet startade han sitt första fastighetsbolag som fick namnet Regnbågen. När bolaget drabbades hårt av finanskrisen och pengarna tog slut stod Hans inför två val: att ge upp eller att börja om. Han valde det sistnämnda. Med några få lägenhetshus lades grunden för vad vi är idag. 

Så blev Svenska Hus historia till. En persons ambition att utveckla och förvalta hållbara och effektiva ytor där människor kan arbeta, leva och växa under många år. Och idag är vi ett av Sveriges största privatägda fastighetsbolag, men vi glömmer aldrig var vi kom ifrån.